Млади кандидати за съветници и кметове поканиха Кольо Милев на дискусията „Опитът говори“
Млади кандидати за съветници и кметове поканиха Кольо Милев на дискусията „Опитът говори“ / БСП - Сливен

200 млади кандидати за кметове и общински съветници от БСП се събраха тази събота и неделя във Велико Търново на Национална среща преди местните избори. Над 800 са младежите в листите, които ще работят за повече леви политики в общините след вота през октомври. Кандидатът за кмет на Сливен инж. Кольо Милев имаше специална покана да се включи  в дискусията на тема „Опитът говори“. Той и Валентин Ламбев, на когото БСП залага във Велико Търново, отговориха на въпросите на младите за работата на кмета и Общинския съвет.

„Бъдете готови, че колкото повече работите, толкова повече ще ви атакува опонентът. Но ако наистина не си вършите работата, хората са тези, които ще ви го покажат. Преди 4 години, когато поех един разкопан град, с прекратен воден цикъл, със спрени европейски средства и още куп проблеми, трябваше да решавам кое по-напред. Подредих нещата така, че първо да тръгнат проектите, да оправим инфраструктурата, улиците, междувременно да връщаме заеми. Много неща се промениха. Отговорността беше голяма, но който го е страх от мечки, не ходи в гората“, каза Кольо Милев в началото на срещата. Според него не кампанията, а направеното през 4-те години назад е решаващо за изборите.

Попитан за успешна практика за младите в Сливен, Милев даде пример със създадения през 2013 г. фонд ин витро. 46 двойки вече са получили средства от него. „Това е пример за политика в подкрепа на младите хора, която трябва да се реализира навсякъде. Другото е предоставянето на общински жилища за млади семейства, за млади учители и лекари, които искат да работят на по-малко привлекателни места, като селата. Това, заедно със създаването на Общински младежки фонд за проекти, е целта за новия мандат“, каза той.

На срещата присъства и председателят на ПЕС Сергей Станишев, който пожела успех на Милев и на БСП Сливен, за да продължат промяната. Във форума участваха и членовете на Младежкото обединение в БСП-Сливен - Павлета Генчева, Стефан Щилиянов и Явор Гечев, както и председателят на партията Атанас Делибалтов.

„ГЕРБ искат и тези избори да минат без политически сблъсък. Кампанията да бъде сведена до кастинг на 265 кандидати, съчетан с използването на административен, финансов и властови ресурс за натиск върху хората. БСП е единствената опозиция в момента. Четири партии официално са в управлението. Но по всички важни за ГЕРБ въпроси, те се ползват с широката подкрепа на ДПС. Напоследък и „Атака" се присъедини към историческия компромис“, каза още пред младите Сергей Станишев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление