/ ОДМВР-Сливен
Мащабна специализирана операция по пътищата на Сливенско. В рамките на вчерашния ден са били проверени 284 превозни средства и 339 лица.
 

КАТ проверки пътища шофьори
ОДМВР-Сливен



Целта е била обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, превенция над поведението на водачите и пешеходци. Акцията е осъществена на територията на ОДМВР-Сливен от екипи на сектор „Пътна полиция“, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно с екипи на Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и БГТОЛ.

Проверките са извършени на места с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брой автомобили и проявяване на нулева толерантност към нарушителите. Проверявани са водачи на автобуси, леки и товарни автомобили за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, редовни документи, техническа изправност, превозни документи на товарите, правоспособност и други.

Констатирани са 90 нарушения на Закона за движение по пътищата.

КАТ проверки пътища шофьори
ОДМВР-Сливен


В рамките на операцията един шофьор е хванат с алкохол над допустимото, двама са били без застраховка „Гражданска отговорност, един автомобил без регистрационни табели. Санкционирани са водачи за използване на мобилен телефон по време на движение, без устройство „свободни ръце“, водачи и пътници без предпазни колани и други. На нарушителите са съставени актове и фишове. Установено е една лице, обявено за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. На място при проверките са връчени 23 електронни фиша за неспазване на скоростните режими.

Операциите по обезпечавана на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР- Сливен продължават, допълват от полицията.