Кольо Милев се срещна с ръководството на КТ „Подкрепа
Кольо Милев се срещна с ръководството на КТ „Подкрепа / Предизборен щаб БСП

Разширяване на колективното трудово договаряне в социалната сфера в общината, както и да се създаде по-функционираща система на диалог между синдикалните ръководства на КТ „Подкрепа" - Сливен и общината през новия мандат - за това се съгласиха в сряда кандидатът за кмет на Сливен инж. Кольо Милев и синдикатът. На срещата присъстваха Мариета Петкова, Корнелий Желязков и ръководството на „Подкрепа" в града. Председателят й Божидар Кисьов получи съгласие и за приоритетно изплащане на задълженията на община Сливен към „Пътнически превози" - Сливен в новия мандат.

„Диалогът със синдикалните членове е изключително ценен за всяка местна власт. Той е пътят за решаването на много проблеми, независимо дали синдикални или свързани с дейността на самите общински предприятия и структури. Опитът на синдикатите дава различна гледна точка от чисто партийната или от тази на съветниците, което има предимства в решаването на конкретни проблеми ", подчерта Кольо Милев.

Той припомни, че на 28 април 2015 г. за първи път в община Сливен беше подписан Колективен трудов договор за средното образование. Той е в сила за всички детски градини, училища и учебни заведения от системата на средното образование на територията на общината.
Синдикатът поиска новоизбраният общински съветник Мариета Петкова да отговаря за контактите на Общинския съвет със синдикалните централи на КТ „Подкрепа".

Подкрепа от „Партия на зелените"

Декларация от Председателя на партията Владимир Николов и Областния координатор на партията за Сливен Тихомир Господинов бе изпратена вчера до представителите на БСП Сливен и кандидата за кмет Кольо Милев. В нея "Партия на зелените" изразява подкрепата си към водената политика от страна на ген. Кольо Милев през изтеклия мандат.

"Считаме , че политиката на обновяване, модернизиране и развитие на община Сливен в една наистина модерна и eвропейска oбщина, община привлекателна за инвестиции и бизнес, за създаване на условия за развитие и перспектива на нашите деца, в грижа за хората, за развитие на туризма и екологията, за нещо различно от статуквото, лъжата и страха, трябва да продължи", казват членовете на ПП "Партия на зелените" в своята декларация. За тях най-добрият и достоен кмет на община Сливен и нейните жители е кандидата за кмет на БСП Кольо Милев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!