Кольо Милев пред БТВ: Всяка година от мандата плащахме по 8 млн. лева дългове и заеми от предишното управление
Кольо Милев пред БТВ: Всяка година от мандата плащахме по 8 млн. лева дългове и заеми от предишното управление / Предизборен щаб БСП

След завършването на водния цикъл и възстановяването на улиците в града, общината е готова и за въвеждане на синя и зелена зона за паркиране. Готов е проект за интегриран градски транспорт, с който ще се сменят превозните средства и организацията на движение в Сливен.

Това каза кандидатът за кмет Кольо Милев на дебат в bTV тази сутрин. „Проектът за воден цикъл, който завършихме, е за 64 млн. лева и е изпълнен точно в тези рамки. Съжалявам, че в предишния мандат не успяхте да изпълните този проект. Ако това беше станало, нямаше да отпадне цял квартал „Ново село“, който възлизаше на около 30 млн. лева“, обърна се към Йордан Лечков Кольо Милев.

При встъпването му в длъжност като кмет преди 4 години община Сливен беше със спрени средства по две оперативни програми – Околна срeда и Регионално развитие.

„Още в началото на мандата трябваше да върнем над 7 милиона на Министерството на околната среда по водния проект. Заради неправомерно прекратения договор с изпълнителя бяхме натоварени да платим още 8 милиона лева. Въпреки наследените дългове и заемите, успяхме да направим много неща и да осигурим средства за съфинансиране по проектите на Сливен. През 2011 г. общината имаше 10 млн. лева изискуеми задължения и 54 млн. поети задължения. Всяка година плащаме около 8 млн. стари дългове“, заяви твърдо той по повод критики за неизплатени дългове в настоящия мандат.

„Процентът, които има право всяка община да тегли като заеми, беше уплътнен още преди нашето влизане в управлението“, припомни той.

„Против съм в Сливен да бъдат приети бежанци и този проблем да се прехвърли на общината“, беше категоричната позиция на Милев.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.