КНСБ ще отстоява докрай интересите на българските учители
КНСБ ще отстоява докрай интересите на българските учители / netinfo

Лидерът на КНСБ Желязко Христов обяви, че докрай ще отстоява интерeсите на българските учители, въпреки, че след постигнатото споразумение с правителството за ръст на заплатите в сектор “Образование” към този момент не се изпълнява на 100%.

Той коментира в Сливен, че не се очаква нова учителска стачка, но прогнозира серия от конфликти на регионално равнище свързани с делигираните бюджети.”Горещата ми препоръка е пълен анализ на случващото се, на предизвикателствата и как трябва да се постигнат онези 650 лева средна брутна заплата и как това да се случи повсеместно и как да се формира позиция по фонд Защитени училища, ” каза Христов.

Според него възникналия спор около затварянето на две начални сливенски училища и още пет в селата е отговорно решение, което може да бъде в полза на децата, ако правилно са осъзнати всички алтернативи.

Извън темата за образованието д-р Желязко Христов коментира, че мечтите на политиците за предсрочни парламентарни избори не кореспондират с тези на синдикалистите.

Той обаче не изключи възможността за такъв сценарий, ако “държавата престане да прави държавност”.