Кандидатът за председател на СДС Румен Христов посети Сливен
Кандидатът за председател на СДС Румен Христов посети Сливен / netinfo
„Европейски доходи и европейска сигурност могат да бъдат новите цели на СДС, след като членството в ЕС и НАТО вече са постигнати”, каза в Сливен Румен Христов при представяне на кандидатурата му за председател на синята партия. Бившият земеделски министър в правителствата на Стефан Софиянски и Ренета Инджова заяви, че не желае да бъде лидер на СДС, а председател, който да консолидира партията. Нормално е след вътрешния избор на 14 декември да има балотаж при наличието на 6 кандидатури, смята Христов. Той за пореден път застъпи тезата си за общо явяване на традиционната десница на парламентарните избори, като определи като постижима цел 35 – 40 места за десните в бъдещия парламент, защото участие с малка група само на СДС ще маргинализира десницата.

„Искам СДС, заедно с останалите десни да бъде непреодолим фактор за съставяне на следващото управление на страната. Необходимо е лидерите на десните партии да отстъпят крачка в страни и ние очакваме мъдро решение от тях, каза Юруков като очерта евентуалните предизборни партньори: ДСБ, ССД, Съюз радикали, Български демократичен форум, Новото време и земеделците на Анастасия Мозер. Нормално е както в Европа във време на криза да идват на власт десните партии”, каза Румен Христов.

„Лично аз смятам, че листите трябва да бъдат определени до края на февруари, противник съм на реденето на листи в 12 без 15, освен това въпреки, че прекия избор крие рискове, той е най-демократичния.

Партията има огромен проблем с финасирането и ако бъда избран парите от държавната субсидия в размер на 11 лева на получените гласове на последните избори ще бъдат разпределяни и към местните структури за подпомагане на дейността им. Много държа на обратната връзка с представителите в местната власт и организациите”, заключи Христов. Според него драстични промени в ръководствата преди изборите не са необходими.

Следващият кандидат за председател на СДС – Иван Сотиров ще бъде представен в Сливен в събота от 16 часа в Клуба на дейците на културата.

В две урни - за председател и за член на Националния изпълнителен съвет ще гласуват около 70 члена на общинската организация в Сливен, като право на глас имат тези които са платили членския си внос три месеца назад, съобщи общинският председател Кирчо Димитров.