Измамиха жена с 12 000 лева, била й направена магия
Измамиха жена с 12 000 лева, била й направена магия / Дарик Сливен, архив

65-годишна жена от новозагорското село Езеро дала на циганки всичките си спестявания, за да бъдат пречистени от магия. Тя била посетена от измамниците на 2 юли по обед.

Жените я убедили, че има направена магия и че парите, които държи в дома си трябва да бъдат „пречистени”, чрез извършен от тях ритуал. За целта възрастната жена предоставила всичките си спестявания в размер на 12 000 лева, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска.

Изпълнявайки ритуала двете врачки изпращали многократно жената да носи различни предмети от къщата, при което те оставали сами с парите. Когато ритуалът приключил потърпевшата останала с убеждението, че парите са поставени в един от предметите, които е донесла. Врачките я убедили, че за да се развали магията парите трябва да останат там за известно време.

Малко по-късно през деня жената разбрала, че е измамена. Полицейските служители са установили, че става въпрос за гастролиращи лица, които извършват измами по сходен модел. Работата по случая продължава.