Дъждът продължава да създава проблеми, Тунджа прелива
Дъждът продължава да създава проблеми, Тунджа прелива / Дарик Сливен, архив

44 л/кв.м. е количеството на падналия дъжд до този момент на територията на община Сливен, продължава да вали, което води до допълнителни трудности в работата на екипите по отдовняване, съобщи за Дарик Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност, управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка” в общинска администрация. Продължават да пристигат сигнали от различни населени места в общината, екипи работят в Желю войвода, Горно Александрово, Тополчане, Скобелево, Младово, град Кермен, където има наводнени приземни етажи, дворни места и улици.

Вчера под вода е бил гробищният парк с село Ковачите заради запушен водосток, изпратен е екип, запушването е премахнато и днес от селото няма сигнали за проблеми на това място.

Река Тунджа е излязла от коритото си на няколко места и е под наблюдение, добави още Снежана Кънева. Няма ситуации, застрашаващи живота и здравето на населението. Екипите и техниката на общината работят в пълна координация и обмен на информация с Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, правят се огледи и се реагира възможно най-бързо.