Дядото, който изнасили внучката си, е осъден на 2 години
Дядото, който изнасили внучката си, е осъден на 2 години / netinfo

Районен съд Сливен осъди на две години затвор 53-годишният В.В. от село Сборище, който бе обвинен в изнасилването на 16-годишната си внучка. Той ше изтърпи наказанието си при първоначален общ режим. Съдът приспадна от наложената настояща присъда времето, през което той е бил с мярка „задържане под стража", считано от 30 септември. до привеждане на изпълнението на наказанието. мъжът бе осъден да заплати на държавата сумата от 785 лв. за направените по делото разноски. 

Инцидентът с внучката стана на 16 септември, когато  дядото, използвайки сила и заплахи изнасилил момичето. Драмата се е разиграла в местността „Чакалица" в Твърдишкия балкан, докато двамата са брали шипки.

Момичето се оплакало на 21 годишния си чичо и той наказал непристойното поведение на баща си като го пребил и след това се оплакал в Районното управление на МВР в Твърдица. И тримата са от ромски произход.

На 17 септември, пострадалият, уличен в изнасилването мъж, е бил приет в сливенската болница с комоцио без опасност за живота, съобщиха тогава от полицията.