Доган: Учителската стачка излиза от рамките на синдикализма
Доган: Учителската стачка излиза от рамките на синдикализма / netinfo

Провокатори в учителската стачка си поставят за цел да манипулират протестите и те да излязат от рамките на синидикализма, коментира в Сливен лидерът на ДПС Ахмед Доган. Другата провокативна цел според него е вотът на местните избори по места да се изкриви.”Има такава информация, че в действителност някой ги стимулира към политизиране на действията им, ” каза Доган. Той не пожела да назове конкретни имена или организации, които могат да бъдат сочени като евентуални подбудители.

Доган прогнозира, че въпреки действията с политизирането на учителската стачка това няма да окаже пряко влияние върху вота за кандидатите за кметове и общински съветници от ДПС. “Време е този въпрос да получи някакво конкретно решение и то в контекста на исканията, които имат в рамките на възможностите на държавата, без политизиране,” каза още Доган. Според лидерът на ДПС, тези които са тръгнали да политизират стачката нямат други инструменти и политически ресурс за постигането на целите си.

 Той коментира, че партньорите в тройната коалиция ще обсъдят след изборите проблема на работещите в БАН и държавните университети.