село Съдиево
село Съдиево / община Нова Загора
Дискусионен форум на тема „Десет години България в Европейския съюз /ЕС/ и българското председателство на Съвета на Европа“ се проведе днес в село Съдиево. Инициативаа е под патронажа на областния управител на Област Сливен – Чавдар Божурски и бе подкрепена от Областен информационен център Сливен.

Срещата се реализира във връзка с изпълнението на Работна програма за 2017 г. на Комуникационна стратегия на Република България за ЕС.

Гости на проявата бяха заместник областните управители на Областна администрация Сливен – Димитринка Петкова и Камен Костов.  Петкова откри форума приветствайки всички присъстващи. Тя акцентира на предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европа и шансът, който получава България за много нови възможности и реализиране на политики във всички сфери на социално-икономическия и културен живот.

Кметът на с. Съдиево – Ленко Влаев, поздрави аудиторията, като подчерта, че Община Нова Загора се справя успешно с управлението на досега предоставените финансови средства по европейски програми и реализира редица проекти, с които постига поставените си цели, подобрявайки най-вече качеството на живот на своите жители.

Информационното събитие премина в рамките на два панела. В първия от тях началникът на отдел „Европейски фондове и програми“ към Община Нова Загора – Никола Николов запозна зрителите с постигнатите резултати от членството на страната ни в ЕС на общинско ниво. Бяха презентирани завършени и реализиращи се проекти, като се подчертаха ползите от тях и тяхната ефективност.

Във втората част публиката се наслади на песенните и танцови изяви на децата от ЦДГ с. Съдиево, възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ и певческия състав към Пенсионерски клуб „Здравец“.