Димитър Илиев спечели рали „Твърдица – Елена“
Димитър Илиев спечели рали „Твърдица – Елена“ / Дарик Сливен, Архив

Екипажът на Виваком Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Шкода Фабия S2000) спечели рали „Твърдица – Елена“, четвърти кръг от националния шампионат. Двамата състезатели завършиха след 1.04:38.3 час.

Втори е екипажът на Глобул Рали Тим Крум Дончев/Петър Йорданов (Форд Фиеста R5), отделени от победителите на 1:43.2 минути. Трети се класира екипажът на  Тихомир Стратиев / Добрин Борисов (BGR/BGR) с време  03:42.8.

Рали "Твърдица-Елена" за втора поредна година е четвърти кръг от календара на БФАС, което се провежда в най хубавия сезон на годината - месец юли. Това провокира още повече феновете спирани от дъждовния и дори снеговит по високите места на балкана октомври да утроят броя си под дебелите букови сянки и острите завои из балкана.

Подбраните най-технични трасета в региона за скоростни етапи на автомобилната надпревара, сами по себе си са несъпоставими с подобна проява в национален  мащаб. Освен това кратките преходи между етапите правят ралито много компактно и удобно за наблюдение от зрителите.

Трасета, които са възела на състезанието са с денивелация от 350м до 1250м надморска височина. Дължината на ралито е 196 км, от които 106км са състезателни, разделени в осем скоростни отсечки.