Детската градина в село Дражево вече носи името „Пролет”
Детската градина в село Дражево вече носи името „Пролет” / netinfo

На официално тържество Целодневната детска градина в село Дражево бе именувана. Официални гости бяха инж. Мариета Сивкова – заместник-кмет на община „Тунджа”, Андон Кръстев – секретар на общината, Димитър Димитров – началник на отдел „Образование и предучилищна подготовка” в общината, Татяна Славова – старши експерт предучилищно възпитание в РИО - Ямбол, Тодорка Фотева – кмет на с. Дражево, директори на детски градини и много гости. Специален гост на празника беше първата директорка на детската градина – Иванка Динева.

В сградата на детската градина кръстницата - Тодорка Фотева се обърна пожела на децата и на тези, които се грижат за тях: "Растете умни, здрави и щастливи. На тези, които се грижат за вас – успехи!”. Кръстницата подари на детската градина табела с името „Пролет”.

Водосвет за здраве и благоденствие в сградата на детското заведение отслужи енорийският свещеник отец Георги.

Тържеството продължи в салона на читалището на селото. Красиво извезаното знаме с името на детската градина бе поставено редом до знамето на общината и знамето на република България. Инж. Мариета Сивкова връчи на директорката на детската градина Антоанета Тодорова  решение на Общински съвет „Тунджа” № 113 от 10.05.2012 г., с което детската градина получава своето име.