/ община Тунджа
С поредица от инициативи, които изразяват отношение към проблемите и взаимоотношенията между децата в училище и извън него, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново, отбеляза 28 февруари - Деня на розовата фланелка и Световен ден за борба с тормоза в училище.

По време на неформалната среща бяха разграничени видовете тормоз и насилие, причините за тях и извличането на поуки от ежедневни ситуации.

В знак на съпричастност, всички участници очертаха своята ръка и написаха имената на пет човека, които биха потърсили, ако се нуждаят от помощ. Особено интересни се оказаха притчите за „Лъва и Кучето” и историята на Забдерфилио.

Веселиново
община Тунджа


Обединени от силата и въздействието на „розовата“ идея, учениците се облякоха в розови тениски, за да споделят и засвидетелстват помежду си подкрепата, която може да получи всеки, който изпадне в беда.

Така, събрани всички присъстващи се запознаха с историята и повода за възникване на Деня на розовата фланелка и как добрият пример на учениците Дейвид Шепърд и Травис Прай намира отклик в цял свят.
 

Веселиново
община Тунджа


Тениски, значки, постери и други информационни материали бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община „Тунджа“.

Съвместната инициатива завърши с вълнуващи песни и стихове, посветени на добротата. По този начин учениците изразиха своята позиция за непримиримост и борба с тормоза в училище.