Делото срещу Арена БГ влиза в съда
Делото срещу Арена БГ влиза в съда / netinfo

Първото дело срещу торент-тракера „АренаБГ” влиза в съда през април, съобщи Явор Колев – началник на сектор “Компютърни престъпления” от ГДБОП при Национална Служба Полиция. Той се надява делото да завърши с осъдителна присъда, защото „АренаБГ” е торент-тракер за обмяна на незаконни файлове с неуредени авторски права.

Явор Колев присъства на Първия национален семинар за противодействие на компютърните престъпления, който се проведе в Сливен. Той бе организиран от Главна Дирекция “Борба с организираната престъпност” –НСП и ОДП Сливен. По време на семинара бяха обсъдени проблемите с он-лайн хазарта и предстоящото приемане на новия закон за хазарта.

По данни на ГДБОП около 500 млн. долара от хазарт излизат извън страната и нанасят огромни щети на бюджета. Участниците се запознаха още с някои разследвания през последните години на престъпления, касаещи посегателства над деца - он-лайн педофилия, финансови измами в интернет, кражба на банкови сертификати и източване на банкови сметки на фирми и граждани, престъпления срещу интелектуалната собственост.