Четири стратегически цели в работата на областна управа през 2007 г.
Четири стратегически цели в работата на областна управа през 2007 г. / netinfo

Четири са основните стратегически цели в работата на областна администрация за 2007 г., става ясно от доклад на областният управител Христина Чолакова, представен в министерски съвет.

През тази година ще се работи за свеждане до минимум на корупционния риск в Областна администрация Сливен, като показателите, по които ще бъде оценявано изпълнението на заложените цели и приоритети, са броят потребители, свидетели на корупционни прояви и броят на подадените жалби. Втората приоритетна цел е „Областна администрация по-близо до хората – повишаване удовлетвореността на гражданите от предлаганите административни услуги”. Показателите за изпълнение на тази цел са процент удовлетворени потребители от общия брой анкетирани; процент просрочени преписки; брой жалби за лошо администриране; процентът на сертифицирани служители за базови компютърни умения.

През 2007 г. Областна администрация Сливен си е поставила за цел и повишаване капацитета на служителите във и извън Областна администрация и подобряване на комуникацията и партньорството с бизнеса, с цел стимулиране на икономическата активност (нови инвестиции в конкурентни продукти и качествени работни места).