Благотворителен бал събира средства за ученици и студенти от община „Тунджа”
Благотворителен бал събира средства за ученици и студенти от община „Тунджа” / netinfo

Петият  коледен благотворителен бал и търг за набиране средства за ученици и студенти от община „Тунджа” с високи постижения в областта на образованието, културата и спорта и в неравностойно социално положение ще се проведе на 14 декември. До момента за участие в търга са представени 14 картини от художниците Коста Стоянов, Цветан Казанджиев, Атанас Караманов, Кольо Костов и Траяна Панайотова, както и портрети на Левски и Ботев от самобитния художник от с. Кабиле Любчо Вълев.

От личната си колекция кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев предоставя сувенири, подарени му от чуждестранни партньори. Сред тях са подаръци от Руза, Московска област - ръчно изработена икона и голям сервиз за вино от рисувано дърво; сервизи от гр. Къркларели, Република Турция; италианско вино; десертно вино марка „Кагор” и пет звезден коняк „Дорошенко” от украинския Болград, в уникални съдове; 40-годишен коняк от Португалия. Заместник-кметът Станчо Ставрев също предоставя италианско вино. Децата от Целодневната детска градина от с. Тенево са изработили за търга оригинален коледар, облечен в автентична носия, а клубът на пенсионера от с. Хаджи Димитрово е предоставил ръчно везан килим за стена.

В съпътстващия базар се предоставят над 170 артикула, изработени от детските градини на селата Кукорево, Роза, Безмер, Победа, Генерал Инзово, Тенево и Чарган; училищата в селата Веселиново, Бояджик и Кукорево; Общинския център за изкуство и извънучилищни дейности; Дневния център в с. Калчево; Дома за стари хора – с. Болярско; младежките неправителствени организации от Козарево и Маломир; читалищата и клубовете на пенсионера от Хаджи Димитрово, Ботево, Межда, Болярско, Меден кладенец, Миладиновци и Ханово.

В програмата ще се представят младежкият танцов състав при читалище „Светлина”, с. Безмер, клубът по спортни танци „Тандем” и индивидуални изпълнители.