Атанас Мерджанов:Приемането на оставката на Румен Овчаров е морален жест
Атанас Мерджанов:Приемането на оставката на Румен Овчаров е морален жест / netinfo

Приемането на оставката на министър Румен Овчаров беше един закономерен акт, от страна на министър-председателя в посока, не към признаване на някяква определена вина, защото такава просто не беше доказана, а е по-скоро един силен морален жест. Така коментира приемането на оставката на Румен Овчаров зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Той допълни, че това е акт с който се дават достатъчно гаранции за прозрачността в действията на правителството, на министър- председателя и не на последно място в действията на БСП като участник в управлението на държавата.Това, което министър-председателят заяви като позиция, е логично следствие от онова, което се случва през последните две години в управлението на българското общество и държавата, бе категоричен Мерджанов.

Що се отнася до заявените структурни промени в праветелството смятам, че това е едни нов подход по отношение засилване на държавността в българското общество и преди всичко засилване на прозрачността в дейността на всички институционални власти в българската държава, каза в заключение червеният депутат.