784 нарушения са констатирали сливенски катаджии за седмица
784 нарушения са констатирали сливенски катаджии за седмица / DarikNews.bg, архив

30 досъдебни производства са образувани в Областната дирекция на МВР в Сливен за последната седмица на юли. Приключени са 33 досъдебни производства, като от тях едно бързо, 11 са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.

За периода 22-28 юли са планирани и проведени 18 полицейски операции за безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите на територията на град Сливен и на областта.

Проверени са 1634 автомобила, 2198 лица и 490 обекти. Полицейските служители са констатирали общо 784 нарушения, за които са съставени 199 акта. За употреба на алкохол са проверени 378 водачи, по административен ред са санкционирани 6. Полицейските служители са установили 21 неправоспособни водачи.

За превишаване на разрешената скорост са съставени 585 фиша, от които 268 електронни. 422 проверки са осъществени с таблети за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания на водачите по административен ред, правоспособност и за валидността на свидетелството за управление на МПС.

 

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. През периода 22-28 юли при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст. Стамболов”, ”Цар Симеон”, „Бургаско шосе”, „П. Хитов”, „Г. Данчев”, „Хаджи Димитър” служителите от сектор „Пътна  полиция” са съставили 268 електронни фиша на водачи, превишили скоростта за движение в населено място.