Одобриха 9 нови маломерни паралелки в добричките училища
Одобриха 9 нови маломерни паралелки в добричките училища / Дарик нюз, архив
През първия срок са отпаднали 196 ученици
Държавен план-прием в област Сливен осъществяват 8 професионални гимназии, 3 профилирани гимназии, 10 средни училища, 1 спортно и 2 училища по изкуствата.

Планират се 72 паралелки при 1844 ученици в 8 клас и 37 паралелки за 934 ученици в 9 клас. Разкрива се прием по 4 нова професии по заявка на работодателите и на училищата – 1 за община Нова Загора, 1 за община Твърдица и 2 за Сливен.

Държавният план-прием в 8 и 9 клас за учебната 2017/2018 г. в област Сливен беше прието от Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие на област Сливен. Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева обърна внимание на един тежък за нашия регион проблем – отпадането на децата от образователната система. Само за първия срок на настоящата учебна година са отпаднали 196 ученици от 1 до 12 клас, най-вече в 7-8 клас.

За постигане на новия план-прием директорите на професионалните гимназии са го съгласували с работодателите, общините, дирекциите „Бюро по труда“.