10,5 млн. лева е най-голямото задължение към НАП - Сливен
10,5 млн. лева е най-голямото задължение към НАП - Сливен / netinfo

 

278 юридически и физически лица с неплатени данъци или осигуровки над 5000 лева фигурират в публичния бюлетин на НАП – Сливен. Длъжниците са публикувани в интернет страницата на НАП, и са обявени на таблата в сградата на офиса в Сливен.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа два списъка с имената, адресите и единните идентификационни номера на физически и юридически лица. В първия са включени 184 фирми и лица с неуредени задължения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество, върху което може да бъде наложено обезпечение и нямат вземания от банки и трети лица. Във втория фигурират 94 длъжника, върху чието имущество е наложено обезпечение.

Най-големият длъжник юридическо лице към офиса на НАП в Сливен е със задължение в размер на близо 10.5 млн. лв., а най-големият длъжник физическо лице дължи 1,031 млн.лв.

НАП предприема различни мерки, за да събира дължимото от некоректни фирми и физически лица, като възбрани на недвижими имоти, на трудови договори, на стоки в оборот, продават се имуществата и др. Обяви за продажба на активи, както и условията за участие в организираните търгове за продажба на имущество, могат да се видят на интернет страницата на НАП в рубриката «Продажби», както и на таблата в сградата на НАП в Сливен. Националната агенция за приходите призовава своите клиенти да изплащат доброволно и своевременно данъчните и осигурителните си задължения към държавния бюджет.