Заловиха 17- годишно момче, обявено за издирване
Заловиха 17- годишно момче, обявено за издирване / netinfo

Спипаха 17-годишен младеж, обявен за издирване в края на месец февруари. Момчето било забелязано в района на автогарата в Шумен. Младежът носил найлонова торба и предлагал за продаване мобилен телефон.

При проведените мероприятия е установено, че това е 17-годишен младеж от силистренското село Искра, който е бил обявен за издирване в края на месец февруари по досъдебно производство на РУ на МВР - Тутракан.

В найлоновата торба, която момчето носило са намерени спортни мъжки панталон и яке, два дънкови панталона и други дрехи, част от които били с етикети. При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че облеклата са отнети от контейнер от близката стокова борса.

Пред полицаите младежът обяснил, че в град Шумен пристигнал в последните дни на месец февруари, като преди това пребивавал в град Варна. През нощта около 01:00 часа, използвайки, метална шина чрез натиск отворил алуминиева врата на контейнер, дрехите поставил в найлонова торба и до около 05:00 часа спал в контейнера, след което го напуснал. Според тъжителите отнетите дрехи са на обща стойност около 160 лева.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство, а младежът е конвоиран до РУ на МВР -Тутракан.