Задържаха трима, докато крадат жици
Задържаха трима, докато крадат жици / netinfo

Двама мъже на 22 и 24 години и 17-годишно момче са били заловени докато извършват кражба на метали в землището на село Мировци. Това съобщиха за Дарик от полицията в Шумен. Сигнал за кражбата бил подаден вчера. Веднага след това на място са изпратени полицейски служители, които се намирали в посочения район и полицаи от град Нови пазар. При първоначалните действия е изяснено, че лицата демонтират елементи от метално жере, като на около 500 метра са паркирали лек автомобил "Мазда".

Планирани са действия за блокиране на района. При опита на полицаите да ги задържат тримата побягнали и отказали да изпълнят отправените им полицейски разпореждания за извършване на проверка. Наложило се е полицаите да употребят оръжие, като произвели предупредителни изстрели.

Служители от друга група, която осъществяла наблюдение в посочения район ги пресрещнали и тримата мъже са задържани. Това са 22-годишния Р.А., познат на полицията, 24-годишния Ю.Й и 17-годишният му брат, тримата от село Мировци. Извършен е оглед около съоръжението от електропреносната мрежа, при който са иззети инструменти и други вещи. Тримата са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.