Задържаха издирван мъж в двора на сектор Пътна полиция
Задържаха издирван мъж в двора на сектор Пътна полиция / Sofia Photo Agency

41-годишeн мъж, обявен за общодържавно издирване, е задържан около 11:05 часа в сектор "Пътна полиция" в Шумен, където отишъл, за да подаде заявление за подмяна на свидетелство за управление на МПС. Това съобщават от полицията. Той е с постоянен адрес в село Памукчии.

Служител от сектора уведомил лицето, че трябва да бъде отведено за справка. 41-годишният мъж разменил няколко реплики със своя близка и побягнал. Към него били отправени полицейски разпореждания, а неговата близка направила опит да осуети намеренията на полицейския служител. Мъжът бил задържан в двора на сектор "Пътна полиция".

А.Х. е бил обявен за общодържавно издирване през 2007 година във връзка с присъда на Окръжен съд Шумен за престъпление от 2001 г. Тогава той откраднал части от поливна инсталация, бил заварен на мястото на престъплението и отправил заплахи за да запази владението върху вещите, за което му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 години и шест месеца. А.Х. е предаден на служители от ОЗ "Охрана" за конвоирането му до затвора в град Ловеч.