В БСП-Търговище са готови на промяна
В БСП-Търговище са готови на промяна / Борислав Курдов
В БСП-Търговище са готови на промяна
85667
В БСП-Търговище са готови на промяна
  • В БСП-Търговище са готови на промяна

Социалистите в Търговище са готови на промяна - промяна на ръководството на БСП на национално ниво. Това заяви областният лидер на партията Явор Куюмджиев по време на пресконференция в Търговище. На нея той представи новия общински председател на партията д-р Светослав Стефанов, който беше избран на този пост по време на конференция, която се проведе през изминалите почивни дни.

Кандидатите за председател на общинската организация са били трима - д-р Стефанов, Галин Дачев и Пламен Петров. 58 от делегатите са гласували за д-р Стефанов, 35 за Дачев и 1 за Петров. „Важно е да се подчертае, че досегашният председател Свилен Василев не е напуснал заради заболяване, а защото по устав този мандат му е бил последен. Неговата кандидатура не е стояла на дневен ред", каза Куюмджиев. Според него, с избора на д-р Светослав Стефанов за общински председател е бил направен плавен преход между поколенията. Куюмджиев отхвърли твърденията, че новият председател на общинската организация е лансиран от доскорошния кмет на града д-р Красимир Мирев. Д-р Стефанов е бил издигнат от шест основни партийни организации.
Той заяви още, че на конференцията са били подкрепени кандидатурите на Корнелия Нинова и Михаил Миков за председател на БСП. Лидерът на партията ще бъде избран по време на националната конференция, която ще се проведе на 7 и 8 май. Според Куюмджиев, хора, които са прекарали целия си съзнателен живот във властта като депутати, министри, трябва да дадат път на хора, които имат по-голяма житейска перспектива пред себе си. „Пред нас стои задачата да убедим близо 2 милиона ляво мислещи българи. Лявото в мисълта на хората се свързва с минимум четири неща: морал, етика, изпълнение на обещанията и защита на социално слабите и онеправданите", каза областният лидер на БСП-Търговище.

По време на пресконференцията д-р Стефанов заяви, че една от задачите пред него ще бъде да се търсят и приемат нови партийни членове, които ще бъдат търсени сред хората с леви идеи „Акцент ще бъде работата на общинските ни съветници. Ще извършваме подбор и ще се стараем да развиваме нашите кадри, които са експерти в своите области. Готов съм да работя за обединение на идеите в лявото пространство", каза д-р Стефанов и обеща да води по-активна медийна политика.

На въпрос на Дарик Явор Куюмджиев заяви, че не се чувства отговорен за няколкото поредни загуби на БСП по време на избори. „Под мое ръководство като областен председател бяха проведени само местните избори. От 14 общински съветника в областта сега БСП имат 12. Загубихме само кметското място в Търговище", каза той.