Младежите разполагали с богат арсенал
Младежите разполагали с богат арсенал / ОД на МВР - Шумен
Признали и за друг грабеж
Трима младежи опитали да оберат жена в Шумен, като я заплашили с оръжие. Момчетата, които са на 17 години, са установени от полицията.
 
На ул.”Гоце Делчев“ в Шумен маскирани те пресрещнали 30-годишна жена. Единият от тях насочил срещу нея оръжие. Жената побягнала, маскираните я настигнали и я  ударили в окото. След това побягнали в неизвестна посока, вероятно заради преминаващ близо автомобил. Жената съобщила са случилото се в полицията.

Учениците, нападнали таксиметров шофьор, тренират бокс, единият - шампион

Започнало разследване по сигнала и полицейските служители установили извършителите - трима 17-годишни младежи от града.
 
При извършените разпити те направили самопризнания и разказали за още един случай същата вечер. Малко след като се нахвърлили над жената, се укрили до паркирани автомобили на ул.“Люлебургас“. Забелязали мъж, който преминал покрай тях. Нападнали го, като използвали оръжие, за да го заплашат, и му поискали пари. Мъжът им дал пет лева и продължил. За случая потърпевшият съобщил в късния следобед  в сряда в полицията в Шумен.

Младежите разполагали с богат арсенал
ОД на МВР - Шумен

По време на проверката криминалисти намерили у единия 17-годишен шуменец  два незаконно притежавани газови пистолета и  богат арсенал от хладни оръжия, който включвал 12 ножа с различна големина, седем бокса, метален елемент с множество остри върхове, известен като шурикан

Непълнолетните не са криминално проявени.

Работата по изясняване на образуваната преписка продължава. Случаят ще  бъде докладван на прокурор от Районна прокуратура – Шумен, документирането на престъплението ще  продължи  под негов надзор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари