Спипаха момче, три пъти обирало една и съща къща
Спипаха момче, три пъти обирало една и съща къща / Дарик-Шумен

17-годишен младеж от село Благово е задържан за поредица  кражби от къща в село Илия Блъсково, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

До задържането се стигнало след като мъж подал сигнал в полицията, че момчето предлага за продан моторен трион, а на въпрос от къде го има дало противоречиви обяснения. Полицаите се свързали с гражданина, който подал информацията.

Изяснено е, че младеж от селото, който предлагал триона за продан е познат на полицията. Бил отведен в районното и задържан за 24 часа. Криминалистите изяснили, че трионът е откраднат от къща в село Илия Блъсково, която не се обитава постоянно, а 48-годишният й собственик пребивава в Гърция.

От началото на месец февруари 17-годишният младеж е влизал три пъти в къщата, като е отнел буркани с месни консерви и шоколадови десерти, сребърен синджир с маса около 20 грама, фотоапарат  и мъжки ръчен часовник. Пред полицейските служители обяснил, че сребърния накит е продаден в град Шумен за сумата от 15 лева. Фотоапаратът е предал с протокол за доброволно предаване.

Вчера в България се е завърнал 48-годишният собственик на имота. Той обясни, че за последно бил в къщата си в селото 10 януари, а вещите му са отнети след тази дата. Разпитан е като свидетел по образуваното досъдебно производство. По случая продължават работа разследващ полицай и служители на сектор "Криминална полиция" при Районно управление "Полиция" - Шумен.