Шуменските щангисти останаха без зала
Шуменските щангисти останаха без зала / netinfo

Спортната зала, където се помещава шуменския клуб по вдигане на тежести е в окаяно състезание и в момента е запечатана от РИОКОЗ, това каза в интервю за Дарик четирикратният световен шампион и председател на клуба Златан Ванев. Залата, която се намира в сградата на СОУ „Йоан Екзарх Български” е направена специално за целите на шуменските щангисти през 1986 г., но от тогава ремонт не й е правен. Тя има собствен водомер и електромер, никой обаче не е идвал да засича показанията им, исканите суми за консумативи не са реални, казва Златан Ванев, но не уточни размера им. 

Въпреки многобройните си визити при кмета на Шумен Красимир Костов, а и при предшественика му Веселин Златев, въпреки обещания за ремонт, няма реални резултати, каза още г-н Ванев. В началото на годината при ремонт на покрива на училището, залата за вдигане на тежести се е наводнила, а по – късно е била запечатана от РИОКОЗ – Шумен. Въпреки това там, в нарушение, за предстоящото през ноември Републиканско първенство за юноши продължава да се подготвя един от младите, надеждни състезатели Красимир Енков. "Страх ме е, че всеки един момент тавана може да падне", казва още Ванев.

Златан Ванев одобрява идеята спортна зала „Юнак” да бъде ремонтирана и предоставена на клуба за нуждите му, но не одобрява прекалено бавното разрешаване на проблема. „Не мога да чакам 5 или 10 години това да стане, защото до тогава ще трябва да почнем от нулата”, казва г-н Ванев.

Шумен е градът с най – много шампиони по вдигане на тежести,  допълни още Златан Ванев.