ПГМЕТТ застана начело на отборното класиране
ПГМЕТТ застана начело на отборното класиране / ПГМЕТТ

Първо място на Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтъор и водач на МПС“ спечели отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“-Шумен. Училището бе домакин на надпреварата, а възпитаниците му донесоха три купи, осем златни и един сребърен медала от различните категории в надпреварата.

Шуменци влязоха в битка за най-добри умения заедно с ученици от 12 професионални гимназии от Добрич, Провадия, Разград, Русе, Търговище, Варна, Силистра, Велики Преслав, Омуртаг и село Средище.

Те показаха способностите си на теоретичен тест за автомонтьори, тест за управление на МПС, индивидуално практическа състезание за управление на автомобил и практически задачи за автомонтьори

В края на състезанието заслужено "Най-добър млад автомонтьор" стана Боян Йорданов от ПГМЕТТ, като гимназията взе и отборния приз в категорията. 

Ученици се впускат в битка за приза "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС"

Станислав Станчев се класира втори на "Най-добър млад водач на МПС", а отборът на гимназията постигна трети резултат при отборната надпревара в категорията.

Първите три отбора, класирани за всяка от категориите получиха купи, а най-добре представилите се ученици получиха медали, грамоти и много награди от организаторите и спонсорите на състезанието.

Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен, класирал се на 1 място в отборното комплексно състезание ще участва в Националния етап, който ще се проведе в гр. Русе на 30-31 март 2017 г.