Шуменски съветници на пътуващ семинар из Европа
Шуменски съветници на пътуващ семинар из Европа / netinfo

В началото на идната седмица, председателят на Общинският съвет Даниела Русева и общинските съветници Пламен Петков и Сергей Стойков ще се включат към групата на председателите на общинските съвети от страната, в пътуващ семинар из Европа. Той е организиран от Националната асоциация на действащите председатели на общински съвети.

Програмата включва посещение на туристически обекти по маршрута: Любляна – Мюнхен – Страсбург – Париж – Брюксел – Амстердам – Люксембург – Нюрнберг – Залцбург. Сред тях са Айфеловата кула, Нотър Дам, музея на Мадам Тюсо, Лувъра, разходка из Сена, пешеходен тур в Залцбург. Групата ще посети и разгледа Комитета на регионите към ЕС в Брюксел и Европейския парламент в Страсбург. Председателите на общинските съвети ще вземат участие в дегустация на баварско пиво, в най-известната мюнхенска бирария в света “Хофбройхаус”.

Разходите по десетдневния пътуващ семинар е на основание Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина. Средствата, които включват за всеки по 990 лв. и дневни по 350 евро на човек, са от бюджета на общински съвет – Шумен.