Шуменци са съвестни данъкоплатци
Шуменци са съвестни данъкоплатци / netinfo
919 покани са изпратили публичните изпълнители от отдел “Събиране” при ТД на НАП-Шумен, на граждани които не са издължили данъка върху доходите си за 2006 година - съобщи Светла Върбева, публичен изпълнител в отдела. По-голямата част от поканите вече са разпратени и част от данъкоплатците са погасили задълженията си към хазната.

С поканите, които изпращаме на длъжниците, ние искаме да им припомним, че са пропуснали да си платят данъците в определения от закона срок – каза Върбева. Нека гражданите които не са внесли дължимите суми, да го направят, дори и тези които по една или друга причина не са получили все още поканите си от отдел “Събиране”, но дължат данъци по подадени от тях декларации за 2006 година. Спрямо данъкоплатците които са получили покани, но не са заплатили дължимите от тях суми в законния срок, публичните изпълнители ще предприемат мерки за принудително събиране на задълженията – допълни Светла Върбева – като тези мерки включват запор на банкови сметки, възбрана на недвижими имоти, запор на моторни превозни средства и запор на трудови възнаграждения. Последната мярка се оказва една от най-ефикасните при събиране на просрочените задължения.

Шуменци са коректни данъкоплатци и с всяка изминала година намаляват хората, които по една или друга причина не плащат данъците си в предвидения от закона срок – каза още Светла Върбева.