С шествие и концерт Шумен ще отбележи 24 май
С шествие и концерт Шумен ще отбележи 24 май / Dariknews.bg

С празнично шествие, в което ще участват детски и учебни заведения, културни институти и читалища Шумен ще отбележи 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. То ще тръгне в 10:00 ч. утре от пл. „Кристал" и в него ще се включат близо 3000 души.

Шествието ще премине по южното платно на бул. „Славянски" и ще спре пред сградата на общината. Там, в 11:00 ч., ще започне церемонията по връчване на „Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката за 2011 г. Ще бъде връчено и званието „Почетен граждани на Шумен" на Бисерка Йовчева - преподавател в Шуменския университет. Наградите ще бъдат връчен от кмета Красимир Костов и председателя на общинския съвет проф. Георги Колев.

След тази церемония кметът Красимир Костов ще връчи почетен диплом „Първенец на випуск 2012" и почетен знак с лента с цветовете на знамето на Шумен на 14 отличници от шуменските училища.

След официалната част ще започне празничният концерт с участието на вокално студио „Стани звезда" към Младежки дом с ръководител Марияна Ставрева, вокална група „Славееви гласове - малките Блъсковчета" - ръководител Владимир Лечев, хор „Бодра песен" при ОДК с ръководител Деница Узунова, хор при СОУ „Сава Доброплодни" с ръководител Радосвета Костова, деца от ЦДГ № 24 „Светулка" и ЦДГ № 32 „Дружба", вокална формация „Доброплодчета" при СОУ „Сава Доброплодни" с ръководител Емилия Божилова и мажоретния състав СК „Ритмик" с ръководител Снежана Иванова и Мариола Спасова.