Благотворителен арт-базар в Търговище
Благотворителен арт-базар в Търговище / Борислав Курдов
Благотворителен арт базар в Търговище
95225
Благотворителен арт базар в Търговище
  • Благотворителен арт базар в Търговище
Повече от 50 художници и приложници от Търговище, Димитровград, Пловдив и Смолян се включиха в благотворителен арт-базар, с който бяха набирани средства за лечението на болен мъж от града.

Те подредиха картини, сувенири, плетива, картички, детски кукли и други, а средствата бяха предоставени на съпругата на Неделчо Недялков – Цветелина.

40-годишният Неделчо Недялков от Търговище страда от рядката болест латерална амиотрофична склероза или бърза атрофия на всички мускули. Симптомите започват преди две години със слабост в лявата ръка. От месец септември миналата година мъжът е неподвижен.

След поредица от процедури по болници в България, състоянието му не се подобрява, а семейството е принудено да събере 5 хиляди лева за закупуване на апарат за командно дишане.

Болница от Турция дава шанс на Неделчо за подобряване на неговото състояние чрез вливане на стволови клетки. За лечението е нужна сумата от 45 000 долара, която вече е почти събрана чрез различни благотворителни инициатива.

За последната част няколко жени от Търговище организираха голям благотворителен арт-базар, на който успяха да привлекат за участие повече от 50 художници от Търговище и страната, разказа ни една от тях – Диляна Стойчева.

Към момента събраната сума възлиза на общо 36 000 лева и Неделчо Неделчев вече може да започне процедурите по своето лечение в Турция.

В помощ на Неделчо Неделчев се притекоха и много състави и групи от Търговище, които се занимават с танцово и песенно изкуство. На 22 ноември от 18.30 часа в Драматичния театър те ще изнесат благотворителен концерт, като събраната сума ще бъде дарена на съпругата на болния мъж.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.