По интернет заплашвали обвиняеми по дело за убийство
По интернет заплашвали обвиняеми по дело за убийство / netinfo

Двама обвиняеми по дело за убийство са заплашвани по Skype да не дават показания срещу третия подсъдим за убийство. С прочитане на обвинителен акт от 10 страници започна вчера делото за убийството на бившия шеф на Държавна дивечовъдна станция „Сеслав” Александър Македонски. Днес продължават разпитите на общо 70-те свидетели и вещи лица.

Двама от тримата подсъдими по делото за убийството на Александър Македонски дадоха обяснения пред съда вчера.

22-годишният Пламен Борисов и 30-годишният Димитър Митев се признаха за виновни в отвличане на лесничея и в палежа на джипа му след убийството. Твърдяха, че не знаели за намеренията на третия обвиняем – Радослав Пенев – Ачо, той им казал, че иска да сплаши Македонски. Пред съда Митев разказа, че бил в шок след убийството, на връщане в града го спряла патрулка, искал да си признае, но се уплашил. Няколко дни след престъплението заради угризения си прерязал вените, опита за самоубийство останал неуспешен благодарение на докторите в разградската болница.

Митев и Борисов  заявиха пред съда, че преди месец и половина по интернет ги заплашвали да не дават показания срещу третия подсъдим – Радослав Пенев – Ачо. Митев разказа, че в Skype влязъл някой с неговия ник, написал му, че трябва да си промени показанията, като признае, че той и Борисов са извършили убийството иначе щяло да стане "като със Сашо".

Обвиненият в извършването на убийството Ачо заяви, че ще даде обяснения в края на процеса.

Той е насрочен за четири дни в Разградски окръжен съд.

 

34-годишният Александър Македонски бе убит на 31 май миналата година, прострелян е в главата с пистолет „Макаров”, тялото е заровено в гора край село Равно. Користна цел – облагодетелстване на Радослав Пенев е вписано като мотив в обвинителния акт.

Двамата арендували заедно два язовира в Лудогорието, Ачо дължал близо 40 000 лв за дърва, доставяни срещу ваучери за социално подпомагане. Единственият роднина на убития - по-големия му брат Диян Македонски - поиска кръвнина от 120 000 лв, ръководството на ДДС”Сеслав” предяви граждански иск на стойност 36 575,12 лв за подпаления служебния джип на бившия им шеф.

Делото продължава и днес, общо 49 свидетели и 21 вещи лица трябва да бъдат разпитани по него.