МАРТИН АСЕНОВ РОСЕНОВ
МАРТИН АСЕНОВ РОСЕНОВ / ОД на МВР - Шумен
13-годишният Мартин Асенов Росенов от Шумен, който беше обявен за издирване малко по-рано през деня днес, е открит.

Издирват 13-годишно момче, изчезнало от помощно училище

Според получената в Районото управление в Шумен информация Мартин и негов познат, ученик в ПУ “Васил Друмев“, напуснали училището около 10.00 ч. днес преди обяд.

Униформени веднага започнали издирване на децата, след получено описание. Получавани са различни сигнал  за местонахождението им. В издирването активно е участвал бащата на Мартин- Асен Росенов.

Две деца избягаха от помощното училище в Шумен (СНИМКИ)

Мъжът организирал свои познати да търсят сина му и другото дете - Ахмед. Според получена информация децата били забелязани в района на паметник „Създатели на българската държава“ Изпратен е екип, който обходил района, но не открил децата Малко по-късно е получен сигнал, че момчето е забелязано в района на автогарата.

Получавани  и са и други сигнали, на които полицейските служители реагирали, но били без резултат. Малко след 19.30 часа в силно гориста местност край Информационния център  бащата на Мартин забелязал Ахмед. Минути по-късно към мястото са насочени четири полицейски  екипа. Мартин също е открит. Децата са били премръзнали и с леки охлузвания. Откарани с екипи на Центъра за спешна помощ за преглед в МБАЛ-Шумен.