/ Sofia Photo Agency, архив
Дете с церебрална парализа се издирва от шуменската полиция. 13-годишният Мартин Асенов Росенов, който страда от епилепсия, получава припадъци от болестта, трудно подвижен е, не говори добре, има кривогледство, е в неизвестност от тази сутрин.

Той е ученик в помощното училище "В. Левски". Момчето не е на пансион в училището, всяка сутрин родителите му го довеждат и вечер си го вземат в къщи.

Издирват 13-годишно момче от Шумен

Позовавайки се на свои източници, "24 часа" съобщава, че с Мартин избягало и друго момче - Ахмед, за който обаче полицията не дават никакви данни. Момчета са напуснали двора на школото през оградата около 10.00 ч. тази сутрин.
 
Малко след 18.00 ч. в социалната мрежа приятели споделиха снимката на Мартин, на която са изписали своя телефон и този на баща му. Обявяват, че го издирват и търсят помощ от всички, които го видят.
 

netinfo


Бащата на Мартин не знае как децата са се измъкнали. „Той не може самостоятелно да се движи, не може да говори, просто се е повлякъл по акъла на този Ахмед”, коментира разтревоженият баща пред изданието. Той също обикаля с колата си, за да търси детето си.
 
Мартин Росенов е висок около 160 см, със слабо телосложение, къса тъмна коса, кафяви очи, светло лице. Облечен в черен анцуг със зелени кантове, кафяви маратонки, сива тениска, съобщиха от полицията.

От там умоляват всички, които имат информация за местонахождението му да се обадят на тел. 112 или да подадат сигнал в близкото полицейско управление.