Още една комисия прие отчета и актуализацията на бюджета
Още една комисия прие отчета и актуализацията на бюджета / netinfo

Постоянната комисия по „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество” прие на свое заседание отчета и актуализацията на общинския бюджет.

Забележки бяха отправени единствено от страна на общинския съветник от ГЕРБ Христо Дечев, който посочи, че без аргументи са предвидени повече средства за няколко пера - фонд „Работна заплата” и ремонт на пътища. Той единствен се въздържа при гласуването на актуализацията на бюджета от месец декември.

Членовете на комисия утвърдиха и бизнес здачите на общинските търговски дружества. Независимият общински съветник Галин Терзийски посочи, че някои имат твърде ниски печалби и по този начин изпълняват само социална функция. „ Предлагам по-ефективна форма за тези дружества, със външен мениджмънт и финансиране” – допълни Терзийски. Христо Дечев също изказа своите резерви към тези дружества като посочи, че е твърде нелогично едно дружество като „Общински пазари”, което се състои от 10 човека да има 5-ма директори. Той предложи част от дружествата, които са на загуба да бъдат преструктурирани или сляти с други такива.

Дечев постави въпроса и за това, че отчета на общинските предприятия трябва да бъде извършван по отделно. От общинска администрация заявиха, че това може да се случи едва на сесията през месец април.