158 са новите случаи на заразат в областта, сред тях и 24-дневно бебе
Дистанционно обучение на ротация за учениците от Шуменска област се въвежда от 10 февруари. Това е регламентирано в заповед на директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова.

COVID картата на България: Всички региони остават в червено

В класните стаи ще останат само децата от началната степен, а учениците от 5-и до 12-и клас минават на дистанционно обучение на ротация на 50 процента за периода до 23 февруари.

Заведенията, ресторантите и казината, трябва да работят до 22:00 часа, като използват 50 на сто от капацитета си. Спират груповите извънкласни занимания за ученици - школи, екскурзии, спортни празници.

Допълнителните противоепидемични мерки се налагат, защото заболеваемостта от COVID-19 в областта достигна 1 034 на 100 000 души за 14-дневен период. Регистрираните на 8 февруари случаи на коронавирус в Шуменска област са 158, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Сред диагностицираните е 24-дневно бебе от село Гусла.

Официално: Омикрон и подвариантите му вече доминират в България

В Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен за лечение са настанени 145 пациенти, в Детското отделение полагат грижи за 10 деца. В лечебното заведение има двама интубирани пациенти, а двама души са починали.

Едва 23-ма жители на областта са си поставили първа доза ваксина през вчерашния ден. Броят на поставените втори дози е 97, а бустерна са си сложили 81 души.
БТА