Когато гръм удари гостува на шуменска сцена
Когато гръм удари гостува на шуменска сцена / netinfo
Нов драматичен театър „СЪЛЗА И СМЯХ” – София ще гостува в Шумен със спектакъла „КОГАТО ГРЪМ УДАРИ” от П. К. Яворов на 17 септември от 19.00 часа на сцената на Драматично-куклен театър „Васил Друмев”.

Постановката е на режисьорката Милена Анева, сценографията и костюмите са дело на художничката Марина Додова, а музиката - на Антония Малчева /дебют /. В постановката участват актьорите: Невена Мандаджиева, Васил Банов, Стефан Мавродиев, Цвятко Стоилов и Александра Анева.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра – тел. 87 22 43, с работно време: от понеделник до петък - от 15.00 -19.00 часа.

“КОГАТО ГРЪМ УДАРИ” –  ГРЕХЪТ, ЛЮБОВТА И ИСТИНАТА

Проблемът за “греха” е ставал многократно обект на дискусии по различни поводи. Така думата “грях” е изгубила своята стойност, а в днешно време дори е девалвирала катастрофално.
В спектакъла “Когато гръм удари” исках да изследвам именно грехът. Може ли той да се унаследи и, ако изчезне продуктът на греха, то тогава изчезва ли самият грях? И най-важното - създаването на един нов живот може ли да опрости греха? Всички тези въпроси ме занимават именно днес, защото за мое огромно съжаление всички ние живеем в един изключително бездуховен свят.
Проблемът на съвременния млад човек, е че сякаш няма проблеми. Защото, когато човек има проблем, той мобилизира цялото си същество, за да го разреши. Светът, който ни заобикаля, е крайно материалистичен и сякаш изначално обречен на липса на въображение. Това само по себе си е проблем, но вместо да се опитаме да го решим ние се страхуваме.
Когато човек е малък, всичко е огромно и значимо, когато е млад всичко е прекрасно и ярко, когато е стар - всичко е лъжа. Направата на хората е такава, че знаят всичко, когато се раждат и когато умират, но междувременно живеят, и се страхуват да не умрат. Това, което ги държи живи, е любовта. Едни от нас я отричат, а други я издигат в култ, но и в двата случая става въпрос за вяра в нея. Като става дума за любов държа да поясня, че тя може да бъде във всичките й лица. А за каквото и да говорим корените на тази любов са в нашето “огромно” детство и в “яркостта” на нашата младост.
От позицията на своята възраст мога само да искам никога да не преставам да обичам цветно и болезнено както сега и никога да не проспивам прекрасните неща, които ми се случват!

Милена Анева