/ dariknews.bg
Учебните занимания в област Шумен се прекратяват от сряда до 18 януари. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. 

В 143 училища и детски градини в страната е преустановен учебният процес. От 16 до 18 януари включително училищата в областите Стара Загора и Шумен и в община Силистра ще бъдат в грипна ваканция, поясниха още от просветното ведомство. 

Регионална здравна инспекция-Шумен обяви грипна епидемия за област Шумен от 15 януари 2019 г.  Засегнати са всички възрастови групи.

Грипна ваканция до петък

С цел прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболеваемостта от ОРЗ и грип сред учениците, препоръча на РУО на МОН прекратяване на учебните занятия в областта от 16 до 18 януари. Тази препоръка бе взета предвид и така от сряда децата ще са в грипна ваканция.

Ето кои хора по-често боледуват от грип

Мерките се взимат заради регистрираната висока заболеваемост през последната седмица - 244,53 на 10 000 души население, както и резултатите на изследваните проби на болни лица с остри респираторни заболявания, които показват наличие на грипен щам тип А. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.