/ dariknews.bg, Деян Герговски
До края на този месец жителите на общините Омуртаг и Антоново, които са подали заявления за получаване на дърва за огрев в ДГС-Омуртаг, ще получат исканите от тях количества, съобщиха от стопанството.

Над 8 000 кубика дърва за огрев ще получат в шуменските села от ДГС-Шумен

1 200 пространствени кубика дърва вече са доставени на хората от Община Омуртаг, като още 800 кубика ще бъдат предоставени на заявителите в следващите три седмици. Дървата си за огрев все още не са получили само жителите на селата Любичево и Трескавец.

Отделно от това, ръководството на стопанството дава възможност на най-бедните хора от селата в района да събират вършина /клоните, които остават след сечта/ в отделите, където сечта е приключила. Събраната вършина ще бъде в рамките на 2 000 пространствени кубика, като цената на един кубик е 10 лева.

В Антоново дървата за огрев се осигуряват от общината, като към момента на хората са раздадени над 2 100 кубически метра дървесина. Още около 1 000 кубика ще бъдат добити от общинските гори, за да се задоволят всички подадени за този отоплителен сезон молби. И тук ръководството на ДГС-Омуртаг дава възможност на хората с ниски доходи да събират вършина. От горското стопанство приемат и заявки за доставяне на дърва за огрев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари