Факултети на ШУ и Постдамския университет ще си сътрудничат
Факултети на ШУ и Постдамския университет ще си сътрудничат / netinfo
Спогодба за сътрудничество бе подписана между Философския факултет на Потсдамския университет и Факултета по хуманитарни науки на ШУ „Епископ Константин Преславски” .

На 22 октомври, по време на едноседмично посещение във Философския факултет на Потсдамския университет (ФР Германия ) на доц. д-р Стоян Витлянов – декан на ФХН и д-р Стефан Минков – преподавател и секретар на Центъра по военна история и антропология във ФХН, бе сключено официално споразумение за сътрудничество между двете структурни звена.

Договорът бе подписан от доц. д-р Стоян Витлянов и от проф. д-р Юрген Ангелов – декан на Философския факултет в Потсдам и ръководител на съвместния проект на Центъра по военна история и антропология, в който участват и двете звена.

Споразумението предвижда обмен на студенти и преподаватели, научно-изследователско сътрудничество в областта на историята, германистиката и славистиката. Двата факултета вече работят заедно в рамките на общия им проект „Походът на Централните сили срещу Румъния 1916-17 г.”, за нуждите на който немската страна се ангажира да предостави на Центъра по военна история и антропология във ФХН техническо оборудване.