Езиковата гимназия в Търговище навърши 7 години
Езиковата гимназия в Търговище навърши 7 години / netinfo

Утре, 26 март, Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" ще отбележи патронния си празник. Навършват се и седем години от откриването на учебното заведение.

„След около месец и половина ще завърши третият випуск на гимназията", сподели директорът Атанас Цанев. Според него миналата година на проведените държавни зрелостни изпити ПГИЧЕ „Митрополит Андрей" е заела трето място в България с успех  отличен 5,57.

„Гордост за езиковата гимназия са Татяна Кирилова от 12-ти клас, която три пъти подред е печелила програмата „1000 стипендии", насочена към най-талантливите деца на България и един път стипендия от Американска фондация за България. Тя показа отлична подготовка по различните учебни предмети и на предварителните кандидатстудентски изпити през март", добави още Цанев. Друга дванадесетокласнчика - Николета Илиева, пък има присъдена стипендия от Американска фондация за България за три поредни години и е с резултат 113 от 120 точки от IBT TOEFL през 2009 г. Тя е класирана за националния етап от олимпиадата по български език и литература през месец март 2010 г. с резултат отличен 5,50.

По повод празника Атанас Цанев поздрави всички учители и ученици от ПГИЧЕ „Митрополит Андрей" .