ДПС представи кандидатите си за кметове в общините от областта
ДПС представи кандидатите си за кметове в общините от областта / Dariknews.bg
ДПС представи кандидатите си за кметове в общините от областта
45141
ДПС представи кандидатите си за кметове в общините от областта
  • ДПС представи кандидатите си за кметове в общините от областта

Движението за права и свободи представи на специална пресконференция днес кандидатите си за кметове в различните общини от областта. ДПС участва в местните избори във всички 10 общини от региона, но под различна форма. В Смядово движението участва в коалиция, в която влизат СДС, ДСБ и ДПС. Кандидатът на Коалиция „За развитието на община Смядово" е  Радостин Димитров.

В коалиция е участието на ДПС и в Каспичан. „Там тя е „Либерален демократичен съюз" между ДПС и Българска либерална партия. "Там нямаме кандидат, още на първи тур подкрепяме кандидата на БСП Николай Николов", заяви областният лидер на движението Нуридин Исмаил.

В останалите 7 общини ДПС има издигнати кандидати. В Хитрино за трети мандат ще се бори Нуридин Исмаил, в Каолиново, също за трети път доверието на избирателите ще иска Нида Ахмедов, във Венец кандидат за втори мандат е  Нехрибан Ахмедова, В Никола Козлево, също за втори мандат ще се бори Турхан Каракаш. Новото лице на ДПС за Върбица е Мердин Байрям, В Нови пазар кандидат на движението е Айсел Руфат, а във Велики Преслав - Мустаджан Шабан.

„Амбициите ни за предстоящите избори са още на първи тур ДПС да има спечелени кметски места в 5 общини от областта", заяви Нуридин Исмаил.

За община Шумен движението има издигнати кандидати за кметове в 10 населени места, няма издигнат кандидат за гранодачалник на Шумен, но участва в изборите със самостоятелна листа, водач на която е Сюлейман Бакиев.

„На този етап в Шумен не подкрепяме никого. В хода на кампанията, според политическата ситуация, според нагласите на нашите избирателир може да излезем с подкрепа за някои от издигнатите кандидати на другите политически партии", заяви Нуридин Исмаил. Относно амбициите на движението за местата в общинския съвет в Шумен той каза, че стремежът е ДПС да вкарат повече от 5 общински съветници.