Доц. Веселин Панайотов: Кметът трябва да е инициативен и съобразителен
Доц. Веселин Панайотов: Кметът трябва да е инициативен и съобразителен / снимки: Дарик-Шумен

„Ще се опитаме да наложим децентрализацията на финансите в община Шумен", заяви по време на среща с жители на село Мараш кандидатът за кмет на Шумен, издигнат от партия „Атака" доц. Веселин Панайотов. По думите му, по този начин ще има равнопоставеност във финансирането, както за града и кварталите му, така и за селата в общината. „Най-добрият начин е кметът да знае с какви пари разполага и да знае как да ги разпредели", подчерта доц. Панайотов, допълвайки, че кметът трябва да е загрижен за нещата, да е инициативен и съобразителен. „Проблемите са важни, но те няма да се решат, ако вие не вземате активно участие", обърна се към жителите на Мараш кандидат-кметът. Той заяви, че доскорошният кмет на Шумен не е бил професионалист, а за „Атака" е важно градоначалникът да е отговорен. Той заяви, че амбицията му е да събуди българския вот и чувството за патриотизъм.

Доц. Веселин Панайотов: Кметът трябва да е инициативен и съобразителен
netinfo

Доц. Панайотов представи и кандидатът на партията за кметския пост в селото Донка Петкова. „Ако бъда избрана дейността ми ще се ръководи от хората от селото", заяви тя. Петкова каза още, че няма да дава гръмки обещания, но обеща да работи активно и амбициозно за разрешаването на проблемите в Мараш."На всеки 3 месеца ще се отчитам и вие ще сте барометърът", каза още Петкова.

Кандидатът за общински съветник от „Атака" Стоян Весков обясни, че местните парламентаристи решават съдбата на една община. „В листата сложихме хора, които са се доказали в своята област, целта ни е след година да може да ви кажем - Да ние от „Атака" помогнахме това да стане, макар то да е нещо дребно", заяви Весков.

Доц. Панайотов посочи, че два от основните приоритети в програмата за управление на община Шумен на „Атака" са сигурността и популяризирането и реставрирането на българските паметници е региона.

Доц. Веселин Панайотов: Кметът трябва да е инициативен и съобразителен
netinfo