БСП-Шумен в патова ситуация - все още без кандидат за кмет
БСП-Шумен в патова ситуация - все още без кандидат за кмет / netinfo

БСП-Шумен остава без кандидат-кмет на този етап. По време на провеждащото се и към момент заседание на общинската структура на социалистите всички номинирани за кандидат-кметове през месец юли, с изключение на Красимир Костов който се оттегли от предизборната надпревара, за пореден път са си направили отвод. Тодор Тодоров, проф. Маргарита Георгиева, инж. Иван Йонков, Венцислав Венков, включително и депутатът Иван Иванов са потвърдили, че не желаят да бъдат издигнати като кандидати за кмет на община Шумен.

Пред Дарик областният лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров обясни, че при така създалата се ситуация изпълнителното бюро ще продължи консултациите в търсене на кандидатура за предстоящия през октомври местен вот. Тодоров определи ситуацията като неприятна.

„Малко в патова ситуация се намираме, но имаме достатъчно време, крайният срок за регистриране пред ОИК изтича на 23 септември", подчерта той.

Тодоров поясни, че към момента шуменските социалисти продължават работата си по съставяне на листата с кандидати за общински съветница.