“Билла” и “Лидъл” с инвеститорски интерес към Търговище
“Билла” и “Лидъл” с инвеститорски интерес към Търговище / netinfo
Концесионер на минералния извор до завод “Терем” в Търговище вероятно ще бъде общинска фирма “Хлебопроизводство и сладкарство”. По информация на зам. кмета Стоян Станчев, вече е утвърден протокола за концесията, тъй като фирмата е била единствена и е дала по-добри параметри от зададените. Предстои предложението да бъде внесено за гласуване в местния парламент.

Кметът на общината е подписал заповед за още една концесия, в резултат на предишно решение на общинския съвет – за разработване на находище за глина в района на селата Ловец и Острец, каза още Стоян Станчев.

Инвестиционен интерес към Търговище са проявили търговските вериги “Билла” и “Лидъл”. От “Билла” са харесали базар “Сюрен” и имат идея за превръщането му в част от своята верига. Предложението тепърва ще бъде обсъждано от местната администрация и общински съвет. “Лидъл” са се насочили към стария битак, намеренията им са за изграждане на подземен общински публичен паркинг с търговска част над него.

Фирма “Грийнфилд”, която закупи два големи парцела край Търговище, също е потвърдила инвестиционните си намерения за изграждане на голям и модерен търговски комплекс. По информация на Стоян Станчев, засега Търговище остава назад в приоритетите на “Кауфланд”, въпреки че веригата отдавна разполага с нужния и парцел за изграждане на магазин.