Асфалтират Ришки проход и пътя към Върбица по разпореждане на Б. Борисов
Асфалтират Ришки проход и пътя към Върбица по разпореждане на Б. Борисов / netinfo

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил да се пристъпи към рехабилитация на пътните отсечки Шумен-Карнобат /Ришки проход/ и Шумен - Велики Преслав - Върбица. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на шуменската организация на ГЕРБ.

Очакванията са ремонтните дейности на пътищата да приключат до средата на следващата година. Това е станало ясно след проведените две работни срещи във Варна на 16 и 17 август, договорени между Борисов и областния координатор на ГЕРБ - Шумен проф. Добрин Добрев. По време на разговорите е обсъдено състоянието на пътната инфраструктура в област Шумен и проблемите с финансирането на МБАЛ - Шумен. В дискусиите са участвали още председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов, а от шуменска страна - народните представители Ивайло Тошев и Красимир Минчев, областният управител Димитър Александров, съветникът на премиера Веселин Златев и областния координатор на ПП ГЕРБ - Шумен проф. Добрин Добрев. Министър-председателят и финансовият министър са били запознати и с усилията, които ръководството на шуменската болница полага за финансовото стабилизиране на лечебното заведение. Те са поели ангажимент, чрез механизмите на НЗОК да намерят решение на възникналите проблеми с финансирането.

По време на разговорите представителите на ГЕРБ - Шумен са изразили своето задоволство, че техните предложения относно развитието на региона са удовлетворени.