Анонимни бизнесмени хранят стачкуващите учители в Разград
Анонимни бизнесмени хранят стачкуващите учители в Разград / netinfo

Четирима спонсори има протеста на учителите в Разград – съобщиха от Единния стачен комитет в областта. Бизнесмени, завършили разградски гимназии, трети ден обикалят стачкуващите ефективно учебни заведения в Разград и дават по 2 лв. на педагог за обяд. Подкрепят ни всячески, това са бивши наши ученици – обясни лидерът на Синдиката на учителите към КНСБ Рада Нейчева. Четиримата пожелали да останат анонимни – допълни тя. По думите на Нейчева Стачният комитет имал възможност да осигури на учителите само кафе и вода.

В Разградско в ефективната стачка днес участваха учители от 13 от 74-те училища в региона. От Регионалния инспекторат по образование съобщиха, че протестират 192 учители, което е 7,9% от всички педагози в Лудогорието, също и 8 човека непедагогически персонал, което е 0,69% от непедагогическия персонал.

В понеделник учителите в Разградско ще проведат двучасов мълчалив протест пред образователния инспекторат, тогава ще решат и дали да заведат граждански иск срещу министър Даниел Вълчев заради нараняване на достойнството и авторитета на педагозите.