8 машини чистят снега по големите пътни артерии в Шумен
8 машини чистят снега по големите пътни артерии в Шумен / netinfo

Снегопочистването на всички основни булеварди в Шумен е започнало още в 05:00 часа тази сутрин. Това увери Христо Николов - управител на фирмата „Титан-БКС" ООД, която отговаря именно за почистването на снега по големите пътни артерии в града. На пресконференция по-рано днес той обясни, че в Шумен вече работят 8 машини, а цялата пътна инфраструктура, за която отговарят, е третирана с инертни материали. „Мисля, че резултатите се виждат. При необходимост ще включим и специализирана техника", допълни Николов.

По думите му според метеорологичната прогноза не се очаква усложнение на зимната обстановка, като температурата през следващите 12 дни дори ще бъде над 0 градуса. Той коментира още, че и при предишните снегонавявания градският транспорт и сметоизвозването в Шумен не са били прекъсвани.

Христо Николов обясни, че от месец септември насам имат на разположение и оперативни дежурни през цялото денонощие, като идеята е да не се допусне заледяване, което възпрепятства работата им.

За снегопочистването на по-малките улици в града се грижи ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство". Гробищният, градският парк и квартал „Херсон" пък са поверени на ОП „Обреден дом".